Merhaba benim adım Tenki. Maskotunuzum. Ve Temiz Hava Elçileri’nin maskotu olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ben kimim, adımın anlamı ne? Öğrenmek ister misin? Haydi tanışalım ve birlikte çalışmaya başlayalım.
 
Görünüşümden bir damlaya benzediğimi anlamış olabilirsin.

Evet, ben bir damlayım ama çiy damlası.

“Çiy damlası ne demek?”

Aklından böyle bir soru geçiyor olabilir. Hemen anlatayım. İlkbahar ya da sonbaharın serin sabah günlerinde otların ve çiçeklerin yaprakları üzerinde yağmur damlaları görürsün. Okula giderken bahçede ya da yol üzerinde görmüş olabilirsin. Hatırladın mı?

Aslında o bir yağmur damlası değildir! Gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkından ortaya çıkan bu damlaların adı çiy damlasıdır. Tıpkı Tenki gibi… Yani benim gibi…

İşte benim adımın anlamı da budur; Çiy damlası.

Ben Temiz Hava Elçileri’nin maskotuyum. Maskotunuz olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Elbette çiy damlalarının elleri, ayakları ve ağızları olmaz. Ancak ben sizin maskotunuz olduğum için şanslıyım.

 

Peki adım neden “Çiy Damlası” değil de, Tenki?

Bu soruyu bana soran başka çocuklar da oldu. Adımın neden Tenki olduğu çok merak ediliyor. Açıklayayım ben çok uzaklardan, Japonya’dan geliyorum. İlk olarak orada ortaya çıktım, yani Daikin’in merkezi olan Japonya’da doğdum. Daikin’in merkezinde çalışan Japon yöneticiler de benim adımı “Tenki” koydu.

Önce Japonya’daki çocuklar ile tanıştım. Sonra da dünyanın bir sürü değişik ülkesindeki çocuklar ile tanıştım. Daikin dünyanın 150 ülkesinde faaliyet gösterdiği için, farklı ülkelerdeki çocuklar ile birlikte olma fırsatı buldum.

Şimdi de Temiz Hava Elçileri için Türkiye’deyim. Elimden geldiği kadarıyla sizi hava konusunda bilgilendirmek istiyorum. O nedenle sık sık buradan yazacağım. Hava nedir? Dünyanın doğal iklim sistemi nasıldır? Doğru havanın faydaları nelerdir? Havamız neden kirleniyor? Bu gibi pek çok konu hakkında size bilgi vereceğim.

Hatta bu konuda çektiğim filmler de var. Onları da size izlettireceğim.

Hava ile ilgili merak ettiğin, öğrenmek istediğin her konuyu bana sorabilirsin. Bildiğimi yanıtlar, bilmediklerimi sizin için araştırır ve yanıtını mutlaka bulurum.

Bana mektup gönderebilirsin. Mektup adresim şöyle:

Daikin Türkiye, Gülsuyu Mah. Divan Sok. No:20/A, 34848 Maltepe/İstanbul

Bana e-posta da gönderebilirsin. Mail adresim:
tenki@temizhavaelcileri.com

Birlikte çok güzel işler yapmak dileğiyle…

Site Menü