Çevremizin korunmasına ve iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla yürütülen Dünya Saati uygulamasına biz de destek verdik. 25 Mart 2023 Cumartesi günü saat 20.30-21.30 saatleri arasında ışıklarımızı kapattık.

Dünya Saati, 2007 yılından bu yana gerçekleştirilen bir etkinlik. Her yıl Mart ayının son Cumartesi günü düzenleniyor. Akşam saat 20:30-21:30 arasında katılımcılar tüm ışıklarını söndürüyor. Dünyanın en büyük çevre hareketlerinden biri olan bu etkinlik dünyaya karşı sorumluluğumuzun da bir sembolü. Zaten bu etkinliğin amacı da iklim değişikliğine dikkat çekmek. İklim değişikliği günümüzde en önemli çevresel sorun.
 
Bu etkinliğe WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) öncülük ediyor. Logosunda sevimli bir panda olan bu vakıf, doğanın zarar görmesini durdurmayı ve verilen zararları onarmayı amaçlıyor. Bunun için dünya çapında çalışmalar yürütüyor.
 
WWF’nin öncülüğünde gerçekleşen Dünya Saati etkinliği de Türkiye’nin de dahil olduğu birçok ülkede gerçekleşiyor. Dünyanın farklı ülkelerinden, farklı şehirlerinden milyonlarca insan bir araya geliyor ve Dünya Saati’nin gerçekleşmesine katkıda bulunuyor. 25 Mart’ta, tam 20:30’da insanlar evlerinde ışıklarını söndürürken, şirketler iş yerlerinin ışıklarını kapatıyor. İstanbul’daki Dolmabahçe Sarayı, Paris’teki Eyfel Kulesi’ne kadar pek çok anıt yapının ışıkları tam bir saatliğine yani 60 dakika boyunca kapanıyor.
 
Bu yıl ülkemizde destek vermek için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Ayasofya Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Truva Atı ve Sultanahmet, Süleymaniye, Selimiye, Dolmabahçe camileri, Haydarpaşa Garı gibi pek çok yapının yanı sıra; Galatasaray ve Orta Doğu Teknik Üniversiteleri gibi birçok kurum da ışıklarını kapatttı. Toplamda 38 anıtsal yapı ve 14 belediyenin destek verdiği etkinlik kapsamında, Başakşehir, Bursaspor, Galatasaray, Konyaspor ve Trabzonspor Spor Kulüpleri de ışıklarını söndürdü.
 
Pek çok şirket de bu etkinliğe destek verdi. Zaten böyle bir etkinlik olduğunu biz de Daikin’deki büyüklerimizden öğrendik. Yıllardır Dünya Saati uygulamasına destek veren Daikin’in 25 Mart 2023 tarihinde de ışıklarını kapatacağını öğrenince biz de Temiz Hava Elçileri olarak buna eşlik etmeliyiz dedik. Madem 7 kıtadan milyonlarca insan ışıklarını söndürerek iklim değişikliğine dikkat çekiyor, Temiz Hava Elçileri olarak bizler de buna destek vermek istedik. Konuyu evdeki büyüklerimiz ile paylaşıp, cumartesi akşamı lambaları bir saatliğine kapattık.
 
Seneye Dünya Saati etkinliğine hep birlikte destek olabiliriz.

Site Menü