Daha güzel bir dünya isteyen çocuklar Daikin çatısı altında Temiz Hava Elçileri olarak bir araya geldik. Sen de aramıza katılırsan birlikte çok güzel işler yapabiliriz. Temiz Hava Elçileri, gelecekte daha güzel, daha yeşil bir dünyada yaşamak, daha temiz bir hava solumak için çocuklar için çocuklarla el ele vererek hayata geçirilmiş bir sosyal sorumluluk projesidir.
 
Sevgili çocuklar, Öncelikle Temiz Hava Elçileri oluşumunun ve web sitesinin faaliyete geçmiş olmasından duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Sizlerle birlikte, sizin için böyle bir çalışmaya imza atmak bizim için çok önemli. Çünkü biz bir yandan günümüz dünyasına yönelik çalışmalar yaparken diğer yandan da geleceğe hazırlanıyor ve dünyaya olan katkımızı artırmak istiyoruz. Bu nedenle Daikin Temiz Hava Elçileri projesi bizim için çok değerli. Siz çocuklar bizim geleceğimizsiniz. Ve elçilerimizin geleceğe ışık tutacağına inanıyorum.
 
Bu web sitesi sizin, bunu bir kanal olarak kullanabilir; fikirlerinizi, düşüncelerinizi bu kanalla başkalarına aktarabilirsiniz. Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınız ile birlikte çalışmalar yapabilir, bunları bu siteden başkalarına duyurarak örnek olabilirsiniz. Her çocuğun katkısı farklı olabilir; kiminiz şiir yazarsınız, kiminiz resim çizersiniz, kimileriniz kompozisyon kaleme alabilir, yazılarınızla düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Hepsinden önemlisi günlük yaşantınız ile katkı sağlayabilirsiniz. Gereksiz bir ampulü kapatmak, suları boş yere akıtmamak, tasarrufa önem vermek, yerlere çöp atmamak gibi davranışlarınız yapacağınız en önemli katkı olacaktır. Bunların ötesinde neler yapabileceğimizi hep birlikte düşünmeli ve birlikte çalışmalıyız. Siz proje geliştirin, biz destekleriz. Hep birlikte çok güzel işler başaracağımıza inanıyorum…
 
Aranızda Daikin’i tanıyanlar olduğu gibi, bilmeyenler de olabilir. Size biraz Daikin’den söz etmek ve Temiz Hava Elçileri’nin bizim için neden çok önemli olduğunu anlatmak istiyorum. Daikin bir iklimlendirme kuruluşu; ısıtma, soğutma ve havalandırma alanında hizmet veriyor. Kısaca klima ve kombi gibi cihazlar üretiyor. Bu cihazlar evlerimiz, okullarımız, işyerlerimiz, hastaneler, mağazalar gibi kapalı mekanların sağlıklı bir şekilde ısıtılmasını, soğutulmasını ve havalandırılmasını sağlıyor. Çünkü içinde yaşadığımız mekanlarda doğru ısıda, doğru hava solumamız çok önemli. Hem konforumuz hem de sağlığımız açısından bu gerekli.
 
Bu çalışmaları yaparken mühendis, teknisyen ve işçi olarak görev alan abiler ve ablalar, en son teknolojileri kullanıyor. Hedefimiz sizlere en iyi hizmeti verirken, doğayı da korumak. Çevre dostu ürün ve hizmetlerimizle hep daha iyisini yapmak için gayret ediyoruz.
 
İşte bu nedenle ‘Daikin Temiz Hava Elçileri’nin aramıza katılması bizim için özel bir önem taşıyor. Çocuklarımızın geleceği için çocuklarımız ile birlikte hareket etmek bizim çok önem verdiğimiz bir konu.
 
Günden güne büyüyen Temiz Hava Elçileri projesi bizim için ‘geleceğe yatırım’ amacı taşıyor. Bundan iki yıl önce 23 Nisan’da çalışanlarımızın çocukları ile başlattığımız Temiz Hava Elçileri projesini, bu 23 Nisan’da devreye aldığımız temizhavaelcileri.com sitemiz aracılığı ile daha da genişletmek istiyoruz.
 
Biliyorsunuz günümüzde doğru hava, temiz çevre, enerji tasarrufu gibi konular giderek önem kazanıyor. Daikin olarak cihazlarımız ve hizmetlerimiz ile bu konulardaki hassasiyetimizi gösteriyoruz ve değişimin küçük yaşta başlayacağını benimsiyoruz.
 
Bunun için de dünyamızın geleceğini simgeleyen çocuklarımız ile birlikte hareket etmeye karar verdik. Ve gördük ki; giderek büyüyen bir aile olabiliriz, bu konuda önemli bir farkındalık oluşturabiliriz. Bu konuda, siz çocuklar bize destek verebilirsiniz. Bu desteği sizden bekliyoruz. Geleceğimiz için birlikte çalışmalıyız. Peki bunun için ne yapabilirsiniz? Öncelikle Temiz Hava Elçileri ailemize katılarak ilk adımı atabilirsiniz. Çünkü burası, bir bilgi platformu. Temiz Hava Elçisi olarak edindiğiniz bilgileri aileniz ve arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz. Başta hava kirliliği olmak üzere çevre konusundaki duyarlılığınızı çevrenize aşılayabilirsiniz. Bunu daha güzel bir dünya, daha yaşanabilir bir dünya için yapmalısınız. Bu konularda fikir üretebilir ve bizimle paylaşabilirsiniz. 
 
Peki sosyal sorumluluk projesi ne anlama geliyor? Sosyal sorumluluk projesi; kamu, özel sektör ya da sivil toplum denilen oluşumlar tarafından, toplumsal fayda gözetilerek hayata geçirilen çalışmalardır. Sosyal sorumluluk projelerinin en önemli ve ortak amacı; toplumsal fayda sağlamaktır. Bu çalışmalar herhangi bir çıkar gözetilmeden yürütülmelidir. Ancak bilmeliyiz ki başarılı bir sosyal sorumluluk projesi sonuçta bireyin kendisine de fayda sağlayacaktır. Örneğin; çocukların okutulmasına yönelik yapılan bir sosyal sorumluluk projesi, eğitim imkanı bulamayan yüzlerce çocuğun okula gitmesini sağlayacağı için, eğitim düzeyi yüksek bir toplumda yaşamak hepimiz açısından yararlı bir çalışma olacaktır.
Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesinde görev almak, birçok olumlu kişilik özelliklerimizin gelişmesine de katkı sağlayacaktır. Bunları şöyle sıralayabiliriz: Yardımseverlik, fedakarlık, çalışkanlık, bir grupla birlikte çalışabilmek, karşımızdakini daha iyi anlayabilmek için empati yapabilmek, yaşadığımız topluma ve içinde bulunduğumuz dünyaya karşı farkındalık geliştirmek, toplumsal ve insani değerlere sahip olmak.
 
Ve şunu da bilmeliyiz ki, sosyal sorumluluk projelerinde herhangi bir kar ya da kazanç amacı güdülmez. Bu projelerin bizlere sağlayacağı en büyük kazanç, toplumumuza ve dünyaya faydalı işler yapmak olacaktır. Biz de daha güzel bir dünya isteyen çocuklar olarak Temiz Hava Elçileri olarak bir araya geldik. Amacımızı da doğru hava ve temiz çevre olarak belirledik. Bu konuda edindiğimiz bilgileri birbirimiz ile paylaşırken, toplumumuzun bilinçlenmesine de katkı sağlamak istedik. Bu konuda Daikin bize öncülük etti. Isıtma, soğutma ve havalandırma alanında dünyanın en büyük şirketi olan Daikin’in bu konuda çalışmalar yaptığını biliyorduk. Çünkü anne ve babalarımız bu şirkette çalışıyordu. Ancak daha sonra bu oluşumun Daikin çalışanlarının çocukları ile sınırlı kalmaması gerektiğini, daha fazla çocuğa ulaşarak daha faydalı işler yapabileceğimizi düşündük. Büyüklerimiz bizi bu konuda destekleyince biz de daha güzel bir dünyada yaşamak isteyen çocuklar olarak Daikin çatısı altında Temiz Hava Elçileri olarak bir araya geldik. Sen de aramıza katılırsan birlikte çok güzel işler yapabiliriz.
 
İstiyoruz ki her şehirde, her ilçede, her köyde Temiz Hava Elçileri olarak en başta kendi ailemizi, yakın çevremizi ve arkadaşlarımızı bilinçlendirelim. Ve doğru hava soluyabileceğimiz daha temiz bir çevrede yaşayabileceğimiz bir dünya için hep birlikte el ele vererek çalışalım. Temiz Hava Elçileri’ne ilişkin daha fazla bilgi almak istersen Projemiz Hakkında yazısını okuyabilir, aramıza katılmak istersen de Kayıt Ol bölümündeki formu doldurarak bize gönderebilirsin. Haydi hemen Temiz Hava Elçisi ol ve birlikte çalışmaya başlayalım!

Site Menü