Temiz hava solumanın en güzel yollarından biri de bitkiler. Evde yetiştirilen bitkiler hem ortamı güzelleştiriyor hem de doğal hava filtresi gibi çalışıyor.

Büyüklerimizin çoğu evde çiçek besler. Yattığımız odalarda değil de, daha çok oturma odalarında, salonlarda çeşit çeşit çiçekler yetiştirirler. Bu çiçekler evimizin güzel görünmesini sağlar. Ancak aynı zamanda başka faydaları da vardır. Bizler de bu çiçeklere su vermeli ve özen göstermeliyiz. Çünkü bu bitkiler havamızı temizliyor.

Üstelik bunun bilimsel bir temeli var. Doktorlar, uzmanlar bu bilgiyi doğruluyor. Hatta NASA’nın bu konuda bir araştırması da var. NASA, Amerika’nın uzay programlarından sorumlu olan kuruluş, pek çok bilimsel araştırma da yapıyor. NASA’nın yaptığı araştırmalardan biri de evimizdeki temiz havayı artıracak bilgiler üzerine. Bu araştırmanın sonuçlarına göre, bazı bitkilere evimizde yer vermemiz temiz hava kalitesi açısından önemli.

İşte evimizde en az bir tanesini yetiştirmemiz gereken bitkiler:

– Benjamin

– Cüce hurma

– Aşk merdiveni

– Gerbera

– Dracena

– Kasımpatı

– Salon sarmaşığı

– Flamingo çiceği

– Kurdele çiçeği

– Çin herdemyeşili

– Areka

– Çim zambağı

– Paşa kılıcı

Biz çocuklar bu bitkilerin hepsini tanımayabiliriz. Ancak büyüklerimiz ile bu bilgiyi paylaşarak, eğer bir çiçek beslemeyi düşünüyorlarsa bunlardan birini önerebiliriz. 

Site Menü